Axofinans lån: krav, hur man ansöker och recensioner

Axofinans lån: krav, hur man ansöker och recensioner

Alla står någon gång inför mer eller mindre oförutsedda utgifter. Beroende på vart du befinner dig i livet kan det vara så att du är i behov av ett lån. Vi vill att du ska känna dig trygg med att låna pengar, därför har vi i denna artikeln granskat en av många förmedlingstjänster på marknaden så att du ska kunna fatta ett väl grundat beslut. Förmedlingstjänsten som vi har granskat är Axofinans.se: en jämförelse och förmedlingssida för banker och långivare.

Vad är Axofinans?

Axo finans hjälper sina kunder att jämföra låneerbjudanden för privatlån och samlingslån, helt gratis. De är idag en av de största låneförmedlarna i Sverige och regleras av Finansinspektionens riktlinjer. Axo finans har verkat i Sverige sedan 2012, men finns även i Norge. De tillämpar en snabb och effektiv låneprocess genom att erbjuda sina kunder en fullt digital ansökan. Det innebär att du endast behöver legitimera dig med ditt BankID för att ansöka om ett lån. Ansökan med BankID är helt säkert och går snabbt och smidigt. Skulle det vara så att du mot förmodan inte har ett BankID kan du kontakta deras kundtjänst för att skicka de dokument som krävs via brev. Processen tar dock längre tid på det sättet och det går inte att försäkra samma trygghet som vid användning av BankID. Axofinans är alltså fullt digitala, men kan vid behov även bistå dig som kund om du mot förmodan inte kan legitimera dig via BankID.

Hur fungerar Axofinans?

När du gör en ansökan om ett lån via Axo finans skickas den och behandlas hos flera långivare samtidigt, det innebär i praktiken att du slipper kontakta bankerna själv och får flera olika erbjudanden vid endast en ansökan. Axo finans använder sig av UC, men trots att du får svar från flera olika banker och långivare tas det bara en upplysning. UC är en kreditupplysningstjänst som oftast många större banker och långivare använder sig av. Det kan vara bra för dig att vara uppmärksam på att en låneansökan via Axo finans kommer att synas om du i framtiden ansöker om ett huslån eller annat privatlån via en större bank eller långivare. Många andra förmedlingstjänster liknande Axo finans använder sig oftast av andra kreditupplysningstjänster, såsom Bisnode eller Kreditsafe för att ansökan inte ska belasta kunderna vid ansökan hos andra långivare.

Vilka typer av lån erbjuder Axo finans?

Axo finans erbjuder två olika typer av lån: privatlån och samlingslån. Ett privatlån är ett lån som inte kräver någon säkerhet, därför kan du använda lånet till vad du vill. Många tar ett privatlån på grund av att de ska renovera, samla sina lån eller har oförutsedda utgifter. Ett samlingslån är ett lån där du samlar mindre lån och krediter i ett större lån. Det är vanligt att ta ett samlingslån om man vill ha alla sina lån hos samma bank eller långivare. Att ta ett samlingslån kan minska din månadskostnad eftersom tidigare lån och krediter samlas under samma villkor.

Via Axo finans kan du ansöka om både privatlån och samlingslån. Du ansöker på deras hemsida genom att fylla i deras online formulär och får snabbt svar från flera banker och långivare. På Axo finans hemsida finner du räkneexempel där du kan se exakt vilka kostnader som tillkommer när du ansöker om lån. Observera att kostnaderna baseras på en uträkning som förutsätter att du följer avbetalningsplanen. Om du mot förmodan skulle avvika från återbetalningsplanen kan påminnelseavgifter och liknande tillkomma. När du ansöker innan 14:00 får du ett svar på din låneansökan redan samma dag.

Vad är Axofinans krav?

Alla som vill ansöka om ett lån kan göra det via Axo finans, ansökan är helt gratis. De har dock vissa krav för att ansökan ska kunna gå igenom, dessa är:

 • Du skall vara minst 18 år

 • Du skall ha en fast inkomst på minst 8400kr i månaden

 • Inte ha några betalningsanmärkninga

  Varje ansökan ses över och bedöms individuellt. Bankerna och långivarna granskar dina ekonomiska förutsättningar för att kunna ta ett lån. Hos Axo finans ökar dina förutsättningar till att få ett godkänt lån om du har en medlåntagare. Hos Axo finans får du en nominell ränta mellan 2.95 – 26%, beorende på din ansökan och individuella bedömning får du en ränta som sätts av den bank eller långivare som Axo finans samarbetar med. Låneansökan är inte bindande. Du får svar på din låneansökan så snart som möjligt efter att du har ansökt med förutsättning att kundtjänsten är öppen. I regel svarar de på låneansökningar inom ett par timmar. Samtidigt som du får svar på låneansökan får du även svar på vilken effektiv ränta de olika långivarna kan erbjuda dig.

  När din låneansökan blivit godkänd sker utbetalning till ditt registrerade bankkonto inom 1-3 bankdagar.

  Hur mycket kan jag låna via Axo finans?

  Via Axo finans och deras 31 samarbetspartners kan du ansöka om lån upp till 600 000kr utan krav på säkerhet. Det lägsta beloppet att låna är 5000 kr. De banker och långivare som de samarbetar med har generösa löptider på mellan 1-20 år, vilket gör det möjligt för dig som kund att anpassa din avbetalning.

  Vad tycker andra om Axo finans

  Tidigare kunder upplever att Axofinans är en seriös och trygg låneförmedlare. Eftersom Axo finans är en av Sveriges största jämförelsetjänster kan du som kund känna dig trygg i att använda dig av dem. Axo finans står under den svenska Finansinspektionen vilket innebär att de följer lagar och regler för att kunna bedriva finansverksamhet i Sverige. Många beskriver tjänsten som snabb och effektiv i behandlingen av deras låneansökan vilket många gånger är uppskattat. Att deras jämförelsetjänst är gratis och icke bindande är också något som anses vara bra.

  Axo finans är anslutna till Trustpilot, en oberoende rankningssida där tidigare kunder anonymt kan lämna recensioner. På Trustpilot har 1661 tidigare kunde lämnat omdömen som tyder på att de varit mycket nöjda med Axo finans service och tjänster. På en skala mellan 1-5 har Axo finans fått 4,5 i medelbetyg från tidigare kunder.

  Hur kommer jag i kontakt med Axo finans kundservice?

  Axo finans har flera olika kontaktmöjligheter. De arbetar för att återkomma till dig med svar så snart som möjligt. Du kan nå dem via mail: kundservice@axofinans.se, telefon: 0771- 323400 eller i chatten som finns direkt på deras hemsida.

  Omdömen

  Skriv ett omdöme
  Denna artikel uppdaterades den 5 januari 2021