DayPay - Låna upp till 20 000 kr: Information och omdömen

DayPay - Låna upp till 20 000 kr: Information och omdömen

Oavsett varför man är i behov av att ta ett lån kan det vara bra att veta vilka banker och långivare som finns och kan fylla just dina behov. Det är också viktigt att ta reda på vilken av dessa banker och långivare som kan ge dig bäst villkor och ränta på ditt lån. Kanske har du suttit och försökt jämföra olika alternativ men inte riktigt hittat rätt, då kan den här artikeln vara intressant för just dig. Vi har tittat närmare på kredittjänsten Daypay.

Vad är Daypay?

Daypay grundades 2011 och är en kredittjänst som riktar in sig mot den finansiella marknaden för krediter mellan 30 dagar och fem år. Tjänsten är helt digital vilket beror på att de satsat mycket på att utveckla sina digitala kanaler. Ansökningsprocessen sker helt digitalt och du som kund får ett besked på din ansökan direkt. Det innebär att när du söker kredit hos Daypay behöver du aldrig vänta på att bli godkänd.

Daypay följer konsumentverkets riktlinjer för ansvarsfull kreditgivning och har tillstånd från finansinspektionen. Förutom detta följer Daypay alla regler som finns runt personuppgiftslagen (PUL).

Daypay har det högsta kreditbetyget ett aktiebolag kan få: AAA. För att få detta betyg krävs att företaget omsätter mer än två miljoner, har varit verksamt i minst tio år samt har nyckeltal som är väsentligt över genomsnittet i branschen. Det ska kännas tryggt för dig som konsument att ta ett lån via Daypay.

Lån via Daypay

Vad är ett snabblån och pluslån?

Snabblån och pluslån är något som Daypay erbjuder sina kunder. Beroende på hur snabbt du behöver pengarna och har möjlighet att betala tillbaka dem, kan du ta antingen ett snabblån eller pluslån. Med ett snabblån betalar du tillbaka ditt lån inom 1-3 månader och med ett pluslån 1, 3 eller 5 år.

Hur ansöker jag om lån via Daypay?

Daypay erbjuder sina kunder snabblån på 1000-10 000kr eller pluslån på 11 000- 20 000kr. För att ansöka om något av alternativen gör du din anmälan direkt via deras hemsida. De lämnar svar direkt på skärmen när du lämnat in ansökan, pengarna sätts in på kontot samma dag.

Hur mycket kan jag låna via Daypay?

Daypay erbjuder olika lånealternativ som du själv kan välja mellan. Du kan välja mellan att  ta ett snabblån på 1 000 – 10 000kr eller ett pluslån på 11 000- 20 000kr.

Vad krävs för att få låna pengar hos Daypay?

För att låna pengar via Daypay behöver du som kund vara minst 20 år fyllda och vara fri från ett skuldsaldo hos kronofogden. De övriga kraven varierar beroende på vilket belopp du önskar låna:

 • Rekomendation för lån på 1 000-4 000 kr:
  För att ansöka om lån från 1 000 kr till 4 000 kr krävs en deklarerad årsinkomst om 50 000-100 000 kr
 • Rekomendation för lån på 6 000-10 000 kr:
  För att ansöka om lån från 6 000 kr till 10 000 kr krävs en deklarerad årsinkomst om 100 000-150 000 kr
 • Rekomendation för lån på 11 000-20 000 kr:
  För att ansöka om lån från 11 000 kr till 20 000 kr krävs en deklarerad årsinkomst om lägst 150 000kr

Samtidigt som gränserna för den taxerade årsinkomsten måste uppfyllas måste även kreditprövningen och KALP visa positiva resultat för att få låna det belopp man ansökt om. Observera att detta endast är en rekommendation från Daypay. Du kan när som helst ansöka om ett lån trots att du inte uppfyller någon av kvalifikationerna ovan.

Tar Daypay kreditupplysning via UC?

Daypay tar ingen kreditupplydning via UC om du lånar mellan 0 – 10 000kr. Det tas dock en kreditupplysning via UC om man ansöker om lån mellan 11 000 – 20 000kr.

Vad får man för ränta hos Daypay?

Beroende på om du tar ett snabblån eller ett pluslån kan räntan variera. Gå gärna in på hemsidan: www.daypay.se och räkna på din räntekostnad utifrån vad du önskar att låna. Det kostar ingenting att ansöka om lån via Daypay.

När får jag pengarna?

Ditt lån betalas ut under deras ordinarie öppettider, men det går att ansöka om lån online dygnet runt. Du får alltid ditt lånebesked direkt oavsett vilken tid du ansöker.

 • Swedbank eller Handelsbanken: Du har pengarna inom en timme ALLA dagar i veckan oavsett helgdag.
 • Vardag med annat bankkonto senast kl 14.00: pengarna samma dag.
 • Vardag med annat bankkonto efter kl 14.00: pengarna på kontot senast kl 9.00 nästkommande vardag.

Återbetalning

Hur går återbetalningen till?

Du får en faktura skickad till din angivna e-postadress. Om du inte har en e-postadress skickas fakturan till din folkbokföringsadress. Du kan också välja att betala via autogiro. Autogiro dras mellan 25-28:e varje månad.

Kontakt och kundupplevelse

Hur hanterar Daypay klagomål?

För Daypay är det viktigt att lyssna till sina kunders åsikter och önskemål. Därför värdesätter de alla synpunkter som deras kunder kan tänkas ha. De ser kritik som en möjlighet till att förbättra och utveckla eventuella fel och brister. Om du har en synpunkt kan du alltid vända dig direkt till deras kundtjänst. Antingen på mail, telefon eller chatt.

På Daypay har de en klagomålsansvarig som ansvarar över synpunkter från deras kunder. Vanligtvis återkommer denna person med ett svar senast 14 dagar efter att de mottagit ditt ärende.

Hur kommer jag i kontakt med Daypays kundtjänst?

Öppettider:
Måndag – Fredag: 09:00-19:00
Lördag – Söndag: 11:00 – 18:00

WTC, Södra Järnvägsgatan 4
352 29 VÄXJÖ

Telefon: 08-20 83 00
E-post: info@daypay.se

Daypay har även chattsupport! Du kan via deras hemsida få kontakt med kundtjänst i deras chatt.

Omdömen

Skriv ett omdöme
Denna artikel uppdaterades den 18 maj 2024