Fairlo: Lån upp till 50 000 kr, vad är det och recensioner

Fairlo: Lån upp till 50 000 kr, vad är det och recensioner

Är du på jakt efter en långivare, men vet inte vilken du ska välja? Sitter du just nu och spånar på en idé som kräver kapital du inte har just nu? Har du tittat runt på olika kredittjänster men utan att ha hittat något som känns rätt? Då kanske denna artikel är för dig, vi har granskat Fairlo!

Vad är Fairlo?

Fairlo är en kredittjänst grundad av Jimmy och Shamon Hanna. Deras vision är att bidra till en jämnare maktbalans mellan låntagare och långivare. De vill erbjuda förmånliga lån där låntagaren inte känner sig låst i ett orättvist avtal, oavsett månadsinkomst. Nedan har vi listat några vanliga frågor och svar som kan vara bra att känna till.

Vilka tjänster erbjuder Fairlo?

Fairlo är en långivare som erbjuder sina kunder kredit. Att ha eller få en kredit beviljad innebär att du får en summa pengar under en viss tidsperiod. Genom att du har en beviljad kredit kan du välja att köpa en vara även fast du kanske inte har råd vid det aktuella tillfället för inköpet. När du sen har pengar igen betalar du av din utnyttjade kredit hos Fairlo.

Ansökan om kredit

Vad menar Fairlo med vardagskredit?

Det är den typ av kredittjänst som Fairlo erbjuder. De har ett kreditutrymme på upp till 50 000kr. Du får möjlighet till överföring mellan vardagskrediten och ditt bankkonto i realtid. Du kan ändra månadsbelopp, amortera valfritt samt göra uttag eller avsluta, när du vill.

Tar Fairlo kreditupplysning via UC?

Nej. På Fairlo tar man en kreditupplysning via Bisnode Sverige AB. Fairlo rapporterar inte till UC, vilket gör att kreditupplysningen via Bisnode inte påverkar din kreditvärdighet om du ansöker om ett lån via en annan banktjänst som använder UC för kreditupplysning.

Vad krävs för att få en kredit hos Fairlo?

Fairlo har några krav för att kunna låna pengar. Du ska ha ett svensk personnummer och vara folkbokförd på en svensk adress. Du skall inneha en årsinkomst om minst 120 000kr/år. Dessutom skall du ha ett aktivt BankID samt ett svenskt bankkontonummer. Du får inte ha något aktivt skuldsaldo eller utmätningsförsök under de senaste tre åren. Du skall heller inte ha någon skuldsanering.

Hur mycket kan jag få i kredit via Fairlo?

Fairlo har ett kreditutrymme på 50 000kr. Du kan själv välja hur mycket du vill utnyttja, amortera valfritt belopp eller avsluta krediten när du vill, kostnadsfritt.

Vad får man för ränta hos Fairlo?

På Fairlo får man en effektiv ränta på 14, 16, 18 eller 19% per år. Per dag blir räntan mindre än 0,05%. Se gärna mer om vilken ränta du kan bli erbjuden på deras hemsida: www.fairlo.se

När får jag pengarna?

Om du innehar ett konto på någon av storbankerna eller Danske Bank, har du enligt Fairlo pengarna på kontot så snart din ansökan gått igenom. Om du har någon annan bank kan det ta en bankdag eller mer för att se pengarna på ditt konto. Uttag och insättningar sker i realtid vilket innebar att de för över pengarna oberoende om det är en helgdag eller röd dag.

Vilka avgifter tar Fairlo när jag lånar pengar?

Fairlo har en gedigen lista på vilka avgifter som de tar ut för den kredit som du har nyttjat. De har varken uppläggningsavgift, aviavgift eller autogiro men tar ut ränta på den kredit du har nyttjat. Inga andra kostnader.

De avgifter som kan tillkomma är påminnelseavgift på 60kr om du mot förmodan missar att göra din inbetalning. Skulle det vara så att du missar att betala in din faktura efter att du fått en påminnelse tillkommer en inkassoavgift om 180 kr.

Återbetalning av krediten

Hur går återbetalningen till?

När du blir beviljad en kredit på Fairlo lägger de automatiskt upp ett autogiro på dig. Från det bankkonto du anmäler kommer sedan pengarna att dras månadsvis. Om du vill betala in en summa sporadiskt eller slumpvis har Fairlo en direktbank via sin samarbetspartner Trustly där du kan göra insättningar alla dagar i veckan, dygnet runt.

Kan jag återbetala krediten när jag vill?

Ja, du kan när som helst betala av krediten som du har använt. Du betalar då endast ränta för den tid du har nyttjat krediten. Fairlo tar inte ut några andra avgifter. För att betala tillbaka krediten tidigare går du enkelt och snabbt in via ”mina sidor” för att se vilket totalbelopp du ska betala. Behöver du hjälp kan du kontakta deras kundtjänst.

Måste man betala via autogiro eller kan jag få betala via avi?

Fairlo är 100% digitalt och därför skickar de inte ut några inbetalningskort via post. Återbetalning sker via autogiro från ditt konto som du angett i ansökan. Vill du byta konto, gör du det via ”mina sidor”, du kan kontakta deras kundtjänst om du behöver hjälp.

Kontakt och kundupplevelse

Vad tycker tidigare kunder om Fairlo?

Fairlo är anslutna till Trustpilot för att vara så transparenta som möjligt mot sina kunder. I nuläget har Fairlo 96% nöjda kunder. Något vi tycker är ett bra betyg! Vill du se recensioner från tidigare kunder kan du via deras hemsida komma vidare in på Trustpilot, eller söka efter Fairlo direkt på Trustpilots hemsida.

Hur får jag kontakt med Fairlos kundtjänst?

Mail: kundservice@fairlo.se

Telefon: 08-12891289

Gamla Brogatan 11

11120

Stockholm

Sverige

Fairlo tar tacksamt emot feedback, så har du något att säga till om är du välkommen att höra av dig till dem på någon av ovan kontaktuppgifter.

Omdömen

Skriv ett omdöme
Denna artikel uppdaterades den 18 maj 2024