Ferratum - Låna upp till 45 000 kr: Information och Omdömen

Ferratum - Låna upp till 45 000 kr: Information och Omdömen

Alla har vi någon gång i livet varit i en situation där vi har behövt pengar snabbt. Det kan vara svårt att veta vart man ska vända sig och speciellt idag då det finns oändligt med alternativ. Vilken långivare har bäst ränta och villkor? Hur mycket kan jag låna? Om du känner igen dig i detta bör du spana in vår artikel, vi har granskat mobilbanken Ferratum!

Vad är Ferratum?

Ferratum Group grundades 2005 med ett huvudkontor i Helsingfors. Därefter har företaget expanderat till 25 olika länder i Europa, Afrika, Syd- och Nordamerika samt Asien-Stillahavsregionen. Idag är Ferratum Group en internationell levernatör av mobila banktjänster som lånar ut pengar till konsumenter samt små och medelstora företag. I dagläget har Ferratum över två miljoner aktiva och befintliga kunder! 2016 lanserade Ferratum sin mobilbank vilket gör dem till något av en pionjär inom digital och finansiell teknik. På grund av sin tidiga utveckling ligger dem i framkant i jämförelse med andra digitala banker. Den mobila banktjänst som Ferratum erbjuder sina kunder idag har en innovativ plattform som erbjuder olika produkter och tjänster. Till exempel kan man via Ferratums app sköta både betalningar och överföringar i realtid. I dagsläget är appen tillgänglig på fem olika europeiska marknader.

Ferratums vision är att bli ledande inom mobila banktjänster med syftet att erbjuda de bästa privatlånen vid alla tillfällen, oavsett konsument. De erbjuder enkla ansökningsprocesser, konfidentiella och säkra tjänster samt personlig kundtjänst, allt för att tillgodose kundens behov.

Vilka tjänster erbjuder Ferratum?

Ferratum kredit

Med kredit via Ferratum kan du känna frihet med upp till 45 000kr i kredit. Du får möjlighet att betala tillbaka i den takt som passar dig. De erbjuder sina kunder att låna pengar en längre period till en låg månadskostnad. Det går snabbt att ansöka om kredit via Ferratum, de granskar din ansökan direkt och betalar ut pengarna så snart som möjligt. Det är enkelt att ansöka: Välj belopp, fyll i ansökan och tryck på skicka in via deras hemsida.

Blancolån via Ferratum

Ett blancolån är ett lån där du inte behöver lämna någon säkerhet. Hos Ferratum kan du ta ett blanco lån på upp till 45 000kr. Ett blancolån via Ferratum har inga dolda avgifter, du betalar bara för räntan på lånet.

Kreditansökan

Hur ansöker jag om kredit via Ferratum?

På Ferratums hemsida fyller du i deras ansökningsformulär, du väljer själv vilket kreditbelopp du önskar. Eftersom ansökan sker digitalt behöver du ha tillgång till ett BankID eller en bankdosa. Du får ett SMS från Ferratum inom några minuter med ett beslut om din ansökan.

Tar Ferratum kreditupplysning via UC?

Nej, Ferratum tar en kreditupplysning via Creditsafe som inte skickar information om ditt kreditupplysning hos Ferratum vidare till UC. Det innebär att om du någon gång i framtiden skulle ta ett lån hos en större bank eller långivare, ser de inte din ansökan du gjort. Det är positivt för din kreditvärdighet.

Vad krävs för att få kredit hos Ferratum?

Ferratum har följande krav för att låna pengar hos dem:

  • Du skall vara minst 21 år.
  • Du skall inneha en deklarerad inkomst om minst 24 000kr föregående år.
  • Du skall ha varit fri från skuldsaldo hos Kronofogden de senaste tre åren.
  • Du skall vara folkbokförd i Sverige.
  • Du får maximalt ha sex stycken betalningsanmärkningar och det skall vara minst sex månader sedan den sista anmärkningen betalades av.

Kan jag höja min kreditgräns?

Man kan inte höja sin kreditgräns manuellt hos Ferratum. Om du skulle vilja göra en höjning av din kreditgräns kan du enkelt se om det finns möjlighet att göra så när du är inloggad på ditt lånekonto. Genom att klicka på knappen ”höj din kreditgräns” och godkänner förfrågan med din internetbank, får du därefter ett besked från Ferratum om din kredithöjning har godkänts. De skickar ett besked så snart som möjligt efter att du gjort din förfrågan.

Låna pengar av Ferratum

Hur mycket pengar kan jag låna?

Ferratum erbjuder lån upp till 45 000kr.

Vad får man för ränta hos Ferratum?

Ferratum har en månatlig ränta på 3,3%, en nominell årsränta på 39,6% samt en effektiv årsränta på 47,64%. Ferratum har en väldigt användbar räknetjänst på sin hemsida som gör att du enkelt kan räkna ut samtliga kostnader för din kredit. Räntan kan vara beroende av hur mycket kredit du utnyttjar och över hur lång tid du betalar tillbaka.

När får jag pengarna till mitt konto?

När din ansökan har blivit godkänd görs en utbetalning direkt till ditt konto. Du kommer att få ett SMS när ditt lån har betalats ut. Om du har ett konto hos Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller SEB har du pengarna på ditt konto inom två timmar. Om du har ett konto i någon annan bank än ovan görs utbetalning en helgfri vardag enligt följande: Innan 13:00 finns pengarna på ditt konto samma dag, om utbetalningen förs efter 13:00 finns pengarna på ditt konto nästkommande bankdag.

Vilka avgifter tar Ferratum när jag lånar pengar hos dem?

Något som Ferratum är tydliga med är att de har fria uttag och insättningar som görs via deras hemsida, de har ingen uppläggningsavgift eller fakturaavgift.

Återbetalning via Ferratum

Kan jag återbetala lånet när jag vill?

Ja. Du kan själv logga in på Ferratums hemsida och göra dina inbetalningar, om du skriver in totalbeloppet för din skuld och betalar in har du slutbetalt ditt lån.

Hur går återbetalningen till?

Du gör dina inbetalningar genom att logga in på ditt lånekonto på www.Ferratum.se. De använder Trustly och du kan se din inbetalning på ditt kreditkonto inom en timma.

Om inbetalningen görs via Ferratums plusgiro tar det 2-4 bankdagar innan betalningen syns hos dem. Du får ett SMS så fort din betalning är registerad.

Hur avslutar man sitt konto hos Ferratum?

Du kan när som helst välja att avsluta ditt konto hos Ferratum. Observera dock att din kredit eller ditt lån ska vara helt återbetalt. Du kan själv göra en slutlig inbetalning via ditt lånekonto på deras hemsida. Genom att klicka på ”inbetalning” och skriva in din totala skuld signerar du därefter med ditt BankID. Betalningen sker via Trustly och kan därför ta upp till en timme innan du ser den.

För att avsluta lånet kontaktar du Ferratums kundtjänst via mail, chatt eller Facebook.

Kontakt och kundupplevelse

Vad tycker tidigare kunder om Ferratum?

Ferratum är ansluten till tjänsten Trustly. Trustly är en tjänst där kunder kan lämna transparenta och ärliga upplevelser av företag och deras tjänster. Ferratum har i dagsläget en rating på 3,5 stjärnor av 5 vilket är ett medelbra betyg. Du kan se fler recensioner från tidigare kunder via Ferratums hemsida eller via den komma vidare in på Trustpilot. Du kan också söka efter Ferratum direkt på Trustpilots hemsida.

Hur kommer jag i kontakt med Ferratums kundtjänst?

Ferratum använder sig av chatt. Det går att chatta med dem på hemsidan: www.ferratum.se eller via Facebook. Deras kundtjänst går att nå mellan måndag – fredag 09-17 samt lördag 10-17.

Omdömen

Skriv ett omdöme
Denna artikel uppdaterades den 18 maj 2024