Fixza snabba lån upp till 5 000 kr utan uc: information och åsikter

Fixza snabba lån upp till 5 000 kr utan uc: information och åsikter

Vad är Fixza?

Fixza är en verksamhet som erbjuder snabba SMS-lån. De drivs och ägs av OPR- Finance AB som är ett svenskt kreditinstitut med tillstånd att bedriva finansiering. Företaget grundades 2005 med rötter i Finland. Fixzas vision är att erbjuda sina kunder en prissättning som är tydlig och utan dolda avgifter. De strävar efter att skapa enkelhet och struktur för sina nuvarande och framtida kunder och tror på att både kund och långivare har ett ansvar. Fixza anser bland annat att det är deras ansvar att erbjuda sina kunder en gedigen kundtjänst som är närvarande vid sina kunders frågor och funderingar. Vidare arbetar de ständigt för att förbättra sin kundkommunikation.

Fizxa arbetar för en öppen och pålitlig verksamhet där de hjälper sina kunder att fatta rationella beslut i relation till sin ekonomiska situation. En av grundstenarna i sin verksamhet är att de alltid lämnar öppna och tydliga besked vid låneansökningar om eventuella kostnader för lånet.

Vilka tjänster erbjuder Fixza?

Fizxa erbjuder sina kunder snabblån och sms-lån. Ett snabblån kan man vara i behov av om det plötsligt uppkommit oförutsedda utgifter. Fixzas snabblån kännetecknas av snabb hantering vid låneansökan samt en snabb utbetalning efter att ansökan har blivit godkänd. Snabblån är oftast på ett lägre belopp än vanliga privatlån. Fizxas sms-lån tas via en ansökan på sms, precis som ett snabblån är det en kort och enkel process från dess att man ansöker tills att man har pengarna på kontot. Skillnaden mellan sms-lån och andra lån är att räntan kan vara något högre.

Fixza är specialiserade på snabba lån. Därför kan det vara ett bra alternativ för dig som är på jakt efter ett snabbt och smidigt sms-lån. Med flera år i finansbranschen har de utvecklat sin verksamhet för att erbjuda snabbast möjliga service till kunder som är i behov av ett snabbt lån. Fixza tar hänsyn till att ett snabblån är annorlunda mot ett privatlån. Därför ser de till så att du som kund har möjlighet att betala tillbaka lånet inom rimlig tid för att undvika höga avgifter och kostnader. Vid varje låneansökan gör Fixza en helhetsbedömning av din ekonomiska situation.

Fixza erbjuder sina kunder flexibilitet när de tar ett snabblån. Det innebär att även om avbetalningstiden är 30 dagar, kan du mot en avgift få förlänga lånet i ytterligare 30 dagar. Det gör att du kan känna dig trygg med att möjligheten finns att förlänga lånet om du skulle behöva mer tid på dig. Observera dock att kostnaden för förlängningen av lånet gör att lånet blir dyrare.

Hur mycket lånar Fixza ut?

På Fixzas hemsida ansöker du online om att få låna pengar via deras snabblån eller sms-lån. Du kan låna mellan 1000-5000kr i 30 dagar. För lånen tillkommer vissa kostnader som Fixza redogör för vid ansökan. De har en engångskostnad för uppläggning av lånet på 495kr samt en administrationsavgift på 39 kr. Månadsräntan för lånet är 3.25% av den totala skulden. Skulle du mot förmodan behöva förlänga återbetalningstiden av lånet tas en kostnad om 395kr ut.

Vad krävs för att jag ska kunna låna pengar via Fixza?

Fixza ställer vissa grundkrav på de som vill låna pengar via dem, kraven ställs bland annat till förmån för dig som kund. Genom att ställa vissa grundkrav på den som lånar, kan både du och Fixza vara säker på att du kan betala tillbaka lånet så att du inte får onödiga betalningsanmärkningar.

För att låna pengar via Fixza skall du vara folkbokförd i Sverige och ha en svensk deklarerad årsinkomst om minst 100 000kr innan skatt. Du kan ansöka om Fixzas snabblån och sms-lån om du är mellan 18-70 år så länge du inte har några betalningsanmärkningar eller aktiva ärenden hos Kronofogden. Förutom detta krävs att du har ett svenskt bankkonto, en egen e- postadress samt ett mobilnummer. Eftersom Fixzas tjänster är digitala, krävs även att du kan verifiera och godkänna din låneansökan via BankID.

Hur gör jag för att låna pengar via Fixza?

Du kan snabbt och enkelt ansöka om att låna pengar via Fixza eftersom de specialiserar sig på just snabblån. På deras hemsida ansöker du online direkt i deras formulär. På startsidan har de en lånekalkylator som du uppmanas använda innan du ansöker om lån för att få reda på vad lånet kommer kosta dig med ränta och avgifter. Därefter godkänner du din ansökan med ditt BankID. Fixza använder sig inte av UC, de vill inte att deras kunder ska bli belastade med kreditansökningar om de någon gång i framtiden har tänkt ta ett större lån via andra banker och långivare. Kreditupplysning görs istället via Bisnode. När du har skickat in din ansökan får du svar från Fixzas handläggare under deras öppettider. Lånet beviljas med förutsättning att den individuella helhetsbedömningen av din ekonomiska situation inte gör det svårt för dig att betala tillbaka lånet. När ditt lån blivit beviljat betalar Fixza ut dina pengar till det kontot du har angett i din ansökan. Om din ansökan har hunnit bli beviljad innan 13:30 kommer du ha pengarna på ditt konto senast 18:00 samma dag. Fixza erbjuder sina kunder en återbetalningstid på 30 dagar från den dag att lånet betalas ut till ditt konto. Du får en faktura till din angivna e-postadress.

Vad tycker andra om Fixza?

Något som kan ses som både positivt och negativt med Fixzas tjänst är att de har relativt hårda grundkrav för att få låna pengar i jämförelse med sina konkurrenter. Det är på ett sätt bra eftersom de inte vill skuldsätta sina kunder men kan också därför vara svårt att få igenom ett lån. Fixza anses vara en trygg och säker långivare med en närvarande kundtjänst som svarar på frågor och funderingar. Du kan låna pengar snabbt och utan UC, eftersom lånetiden är kort bli räntan väldigt kort. Det enda problemet är att om du behöver förlänga lånet tas en avgift på 395kr ut vilket kan anses vara en hög kostnad utöver uppläggningsavgiften på 495kr.

Hur kommer jag i kontakt med Fizxas kundtjänst?

En av Fixzas visioner är att erbjuda sina kunder tydlig kommunikation vilket även avspeglar sig på deras generösa öppettider. Du kan nå deras kundtjänst via telefon (08-501 006 69) eller mail (kundservice@fixza.se) måndag-fredag kl. 08:00-19:00 eller lördag-söndag 10:00- 14:00.

Omdömen

Skriv ett omdöme
Denna artikel uppdaterades den 6 januari 2021