Froda recension: Information & åsikter

Froda recension: Information & åsikter

Vad är Froda?

Froda är ett fintechbolag som grundades 2015 med visionen om att förbättra bankupplevelsen för entreprenörer. Fram tills idag har Froda hjälpt över 15 000 företagare att investera i sina idéer. Bolaget är ett kreditinstitut som har statlig insättningsgaranti och står under Finansinspektionens (FI) tillsyn.

Vår vision är att förbättra bankupplevelsen för företagare oavsett storlek. Med Froda slipper du långa väntetider, tidsberövande möten och pappersarbete. Hos oss ansöker du om lån digitalt och får offert på nolltid, utan att behöva välja mellan smidigt och prisvärt.

Vilka tjänster erbjuder Froda?

Företagslån

Froda erbjuder företagslån upp till 2 000 000kr med marknadsledande villkor och utan dolda avgifter. Vår vision är att ge företagare en okomplicerad bankupplevelse där ansökan sker helt digitalt. Självklart finns vår kundtjänst till förfogande via telefon, mail eller chatt.

Sparkonto

Hos Froda kan du välja att spara dina pengar med en sparränta om 0.85%, fria uttag och ett obegränsat antal insättningar helt utan avgifter. Våra kunder har statlig insättningsgaranti på sitt sparande.

Lån

Hur mycket kan jag låna via Froda?

Hos Froda kan man låna upp till 2 000 000kr om ditt företag varit verksamt i mer än sex månader. Har man ett helt nystartat företag kan man låna upp till 50 000kr.

Vad kostar Frodas företagslån?

Vi har en fast kostnad för lånet men det tillkommer aldrig några kostnader som uppläggningsavgift, påminnelse eller förseningsavgifter. Kostnaden för lånet påverkas av lånebelopp, återbetalningstid och ditt företags omsättning samt kreditvärdighet. För att ta reda på din exakta kostnad blir, gör du en smidig ansökan online på vår hemsida. Det tar bara ett par minuter och du får en individuell offert inom 24 timmar. Vi är stolta över våra villkor, jämför oss gärna med våra konkurrenter.

Vad krävs för att få låna pengar av Froda?

Kravet är att företaget är svenskregistrerat och har varit igång med försäljning i minst sex månader. Om företaget är helt nystartat har du möjlighet att få ett nystartslån på upp till 50000kr, vi har minimikrav på kreditvärdighet. Du får svar på din låneansökan inom några timmar och slipper omständliga möten och pappersarbete. Froda godkänner lån oavsett bolagsform.

Hur lång tid tar det för Froda att godkänna ett lån?

Att ansöka om ett lån via vår hemsida tar endast några minuter och allt du behöver är ett bank-id eller en säkerhetsdosa. Så snart kreditbedömningen är avklarad sänder vi en offert, detta tar vanligtvis inte mer än en arbetsdag om ansökan är komplett.

Hur lång tid tar det att få pengarna till mitt konto?

När du har godkänt offerten från Froda betalas pengarna ut direkt och du har pengarna på ditt konto nästkommande dag.

Är låneansökan bindande?

Nej, hos Froda ansöker du om lån helt kravlöst och kostnadsfritt. Först när du har mottagit och signerat offerten med ditt bank-id finns ett bindande avtal.

Hur gör jag för att låna pengar via Froda?

En av Frodas främsta visioner är att göra det så smidigt som möjligt för företagare. Skapa ett konto på Frodas hemsida, välj sedan lånebelopp och löptid. Inom någon timme får du sedan ett prisförslag baserat på ditt företags försäljning.

Hur görs återbetalningen av lånet?

Amorteringen av lånet sker genom ett mindre dagligt belopp istället för en samlad månadsfaktura som är baserat på ditt företags försäljning. Du väljer själv återbetalningstid mellan 1-24 månader. Pengarna börjar att dras två dagar efter att du fått pengarna utbetalda till ditt konto.

Många av våra kunder uppskattar den dagliga amorteringen. Om förutsättningarna ser annorlunda ut för ditt företag kan vi komma överens om en annan återbetalningsplan. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Kan jag återbetala lånet i förtid?

Ja. Hos oss kan du välja att återbetala ditt lån i förtid efter en månad. Därefter kan du lösa ditt lån helt utan extra kostnader eller avgifter.

Därför bör du välja froda

Varför välja Froda?

Froda har lägre pris och marknadsledande villkor anpassade efter ditt företag. Hos oss finns inga dolda avgifter, du får ett fast pris baserat på ditt företags försäljning. Ansökan för lån hos Froda är helt digital. Du slipper en massa pappersarbete och möten och ansöker med hjälp av mobilt bank-id på ca. två minuter.

Efter lånet betalar du snabbt och smidigt av en liten summa varje dag via autogiro. Du kan själv logga in och styra din återbetalning eller få hjälp via chatt eller telefon. Vill du lösa ditt lån tidigare än avtalat kan du göra det när du vill utan extra kostnad.

Vad tycker befintliga kunder om Froda?

Froda är enormt stolta över att ha Sveriges nöjdaste kunder tre år i rad enligt Trust pilot. Våra kunder är mycket nöjda över vår smidiga och okomplicerade låneansökan, du slipper avsätta tid för möten och pappersarbete, allt sker digitalt! Se gärna mer om vad våra befintliga kunder tycker om Froda under länken ”Cases”.

Nöjdhets- och lägst pris garanti

Frodas nöjdhets- och lägst pris garanti innebär att vi alltid erbjuder våra kunder lika lågt pris som våra konkurrenter. Det innebär att om du under de senaste 30 dagarna tagit emot en offert från någon av våra konkurrenter till lägre pris, så matchar Froda ditt erbjudande. Garantin förutsätter att villkoren är jämförbara (ex. säkerhet och amortering). Vår garanti omfattar endast de ansökningar som beviljas lån.

Skulle du mot förmodan vara missnöjd med ditt beviljade lån hos Froda, får du när som helst betala tillbaka ditt lån utan extra kostnad.

Kontakt

Hur kommer jag i kontakt med Frodas kundtjänst?

Mail: info@froda.se
Telefon: 08-50131100

Adress:

Skeppsbron 20, 111 30
Stockholm, Sweden


Skriv ett omdöme
Denna artikel uppdaterades den 18 maj 2024