Kredit365 - Låna 1000 till 5000 kr: Information och recensioner

Kredit365 - Låna 1000 till 5000 kr: Information och recensioner

Idag finns hundratals kredit- och långivare på nätet och det blir bara fler. För dig som behöver låna pengar snabbt kan det kännas som en omöjlighet att hitta rätt långivare. Därför har vi valt att granska kredit- och långivare för att ge dig en möjlighet att få en översyn så att du kan göra ett så underbyggt val som möjligt. I den här artikeln har vi valt att granska Kredit365 och vad de erbjuder sina kunder.

Kredit365 är ett finans- och kreditbolag som ingår i Folkefinansgruppen. Folkefinansgruppen är licensierade och under tillsyn av finansinspektionen i Sverige och Norge vilket gör att du som kund kan känna dig trygg. Kredit365 har som mål att erbjuda sina kunder förstklassig service med snabb respons och tillgänglighet. Hur de lyckas med detta är generösa öppettider och en väl bemannad kundservice som gör att kunderna alltid kan kontakta dem via någon av deras kanaler. Något som skiljer Kredit365 från sina konkurrenter är att de gör individuella kreditbedömningar på varje ansökan. En individuell kreditbedömning innebär att Kredit365 analyserar kundens ekonomiska situation och förmåga att betala tillbaka lånet. Det innebär att det inte behöver betyda avslag om du mot förmodan skulle ha en betalningsanmärkning om din ekonomiska situation för övrigt är god.

Hur lånar jag pengar via Kredit365?

Hos Kredit365 lånar du pengar direkt via deras hemsida. Du skapar ett inlogg och ansöker sedan online via deras formulär. Snabbt och enkelt! I ansökningsformuläret fyller du i hur mycket pengar du vill låna (1000-5000kr), sedan får du upp ett räkneexempel med totala kostnader. Om du känner dig nöjd fyller du i dina person- och kontaktuppgifter och trycker sedan på ”ansök”. När du gjort detta behöver du legitimera dig med ett BankID, om du inte har BankID eller e-legitimation är du välkommen att kontakta deras kundtjänst så hjälper de dig. När du legitimerat dig görs en kreditprövning. En fördel med Kredit365 är att de använder sig av Bisnodes kreditupplysningstjänst och inte UC. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att din kreditvärdighet äventyras om du i framtiden behöver ta ett lån via en större bank eller långivare. Kreditprövningar som görs via Bisnode rapporteras inte till UC, vilket gör att de större bankerna och långivarna inte ser dina kreditprövningar.

När får du pengarna på kontot?

Du kan när som helst under dygnet ansöka om att få låna pengar, men utbetalning sker endast under deras öppettider. Ansöker du om lån en vardag innan kl. 13:00 gör Kredit365 en utbetalning till ditt konto någon gång mellan 15:00- 17:00 samma dag. Om ansökan görs senare än 13:00 får du pengarna nästkommande vardag.

Krav på ett Kredit365-lån

För att kunna låna pengar via Kredit365 krävs att du uppfyller vissa kriterier. Dessa är:

  • Du skall vara folkbokförd i Sverige

  • Du skall vara 18 år

  • Du skall vara svensk medborgare

  • Du skall ha en deklarerad inkomst om minst 20.000kr per år

Tänk på att Kredit365 erbjuder sina kunder ett så kallat snabblån. Lånet har en kort återbetalningsperiod vilket gör att räntekostnaderna inte skenar iväg. Skulle det dock vara så att du redan nu vet att du kommer behöva förlänga låneperioden kan det vara bra att se över de exakta räntekostnaderna.

Hur mycket kan jag låna via Kredit365?

Kredit 365 erbjuder sina kunder lån upp till 5000 kr. Vid ansökan får du välja på att låna mellan 1000-5000kr. Då får du även en översyn av övriga kostnader utöver räntan för lånet.

Den lägsta summan att låna är 1000kr och om du lånar detta belopp betalar du inga räntekostnader. Dock tillkommer avgifter i form av uppläggningsavgift (350kr) och fakturaavgift (45kr).

Tar du ett lån på 2000kr eller över tar Kredit365 en nominell ränta på mellan 0,00 – 39,00%. Men eftersom återbetalningstiden är 30 dagar behöver du inte oroa dig för höga räntekostnader, så länge du betalar av lånet i tid.

Vad tycker andra om Kredit365?

Att låna pengar ska kännas tryggt och säkert. Andra som har lånat pengar från Kredit365 har uttryckt att de varit nöjda med den säkerhet och service som Kredit365 har erbjudit dem under deras låneprocess. Kredit365 använder sig av legitimering via BankID vid låneansökan vilket är en snabb och säker metod för identifiering. Förutom att bidra till en ökad känsla av trygghet, bidrar legitimering via BankID till snabbare handläggningstider. Många upplever att Kredit365 erbjuder god service till sina kunder med överlag snabba svarstider. När du ansöker online via deras hemsida betalar de snabbt ut pengarna till ditt konto efter att din ansökan blivit godkänd.

Vilka fördelar och nackdelar finns det med Kredit365?

Kredit365 tillämpar något som de kallar för ansvarsfull kreditgivning. Det innebär att de utgår ifrån vissa principer när de erbjuder låntagare hjälp vid pengabrist. De är noga med att poängtera att deras avsikt inte är att sätta någon låntagare i ekonomisk knipa, utan att istället försöka hjälpa till vid tillfälliga ekonomiska problem. Därför har de utöver de lagar som reglerar deras verksamhet satt upp riktlinjer för att tillämpa en så ansvarsfull långivning som möjligt till sina kunder. Dessa riktlinjer utgår ifrån fyra principer när de bedömer en låneansökan:

  • Kunden bör inte låna mer än denne behöver

  • Kredit365 skall bidra till tydlig och tillräcklig information till sina nuvarande och potentiella kunder

  • Krav på att den som lånar skall kunna betala tillbaka lånet

  • När pengarna inte räcker till – om kunden riskerar att sätta sig i större ekonomisk knipa av att ta ett snabblån via Kredit365, rekommenderar de att vända sig till en budgetrådgivare i sin kommun.

Kredit365 är en högkostnadskredit. Det innebär att om du inte betalar tillbaka hela lånebeloppet inom återbetalningstiden så riskerar du att få en betalningsanmärkning. Tidigare låntagare har uttryckt att Kredit365 har många och onödiga avgifter. Dessa är dock inte dolda, utan du kan läsa om vilka avgifter det tar vid beviljad kredit på deras hemsida. Kredit365 erbjuder inte sina kunder något låneskydd, vilket kan förklaras med att de belopp de lånar ut är så pass låga. Men känner du att du ändå är i behov av ett låneskydd är kanske inte Kredit365 rätt långivare för dig.

Hur kommer jag i kontakt med Kredit365s kundtjänst?

Du kan nå Kredit365 kundtjänst varje dag. Deras telefontjänst har öppet måndag - fredag mellan 08:00-18:00 och lördag – söndag 10:00-15:00. Det kallar vi generösa öppettider! Det går även att nå Kredit365s kundtjänst via mail: kundtjanst@kredit365.se och telefon: 08-522 945 00.

Omdömen

Skriv ett omdöme
Denna artikel uppdaterades den 5 januari 2021