Lendo lån upp till 600 000 kr: Information, krav och recensioner

Lendo lån upp till 600 000 kr: Information, krav och recensioner

Är du på jakt efter det mest förmånliga lånet? Har du försökt hitta en bank eller långivare som passar dina behov? Det finns så många alternativ idag att det kan vara svårt att hitta något som känns rätt. Lendo.se är en tjänst som erbjuder sina kunder att hitta och jämföra olika banker och långivare på nolltid! I den här artikeln har vi oberoende granskat deras tjänster för att du ska få en översyn av vad de erbjuder.

Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst för lån och har funnits sedan 2007. Lendo drivs av samma ägare för de svenska sidorna: Aftonbladet, Blocket och Hitta.se. De har sedan starten arbetat för att på bästa möjliga sätt erbjuda sina kunder snabba, smidiga och digitala lösningar för att hitta det bästa låneerbjudandet. På Lendo.se är det gratis att jämföra olika banker och långivare och deras erbjudanden. Som privatperson kan du ansöka om lån på upp till 600 000kr från 35 olika banker och långivare, är du en företagskund kan du ansöka om ett företagslån på upp till 2 000 000kr. Lendo har som vision att skapa en mer transparent lånemarknad där du inte ska behöva oroa dig för dolda avgifter och räntor. Just nu arbetar de med att expandera sin marknad och öka sin digitala närvaro. Idag är tjänsten fullt digital och du kan hitta information, ansöka och bli kund online på deras hemsida.

Lendo är alltså en förmedlingstjänst där du enkelt kan jämföra, ansöka och se över dina lån, både som privat- och företagskund.

Vilka lån kan du söka och jämföra via Lendo? 

Lendo billån

Hos Lendo kan du snabbt och gratis jämföra olika typer av billån. När du ansöker via Lendos hemsida ansöker du inte om ett traditionellt billån där bilen står som säkerhet, utan ett privatlån. Det betyder att du kan låna upp till 100% av bilens värde direkt utan att lägga 20% av bilens värde i kontantinsats. När du har gjort din ansökan via Lendos hemsida, skickas den och behandlas omedelbart till de 35 banker och långivare som Lendo samarbetar med. Oftast får du svar redan inom en minut. Lendo kontaktar dig när deras samarbetspartners har hunnit se över din ansökan och därefter kan du jämföra vilket lån som passar dig bäst.

Eftersom Lendo inte är långivare utan endast förmedlare vid billån går det inte i förväg att säga vilken ränta du kommer få på din låneansökan. Det är upp till varje bank och långivare som Lendo samarbetar med att sätta en ränta utefter dina personliga förutsättningar och ditt lån. Varje långivare gör en riskbedömning utifrån din kreditvärdighet.

För att kunna låna pengar till en bil via Lendo ställs vissa grundkrav. Dessa är:

  • Du skall minst vara 18år.

  • Du skall vara bosatt och folkbokförd i Sverige i minst ett år.

  • Du skall en fast inkomst från arbete eller pension.

  • Du skall ha en årsinkomst om minst 120 000kr.

  • Du skall ha varit skuldfri i 6 månader från Kronofogden.

Lendo företagslån

Hos Lendo kan du ansöka och jämföra olika företagslån där du kan låna upp till 2 000 000kr. För att kunna göra en ansökan om ett företagslån ställs vissa krav. Du skall dels ha ett legitimt företagsengagemang samt att företaget skall vara aktivt och registrerat i Sverige. När du ansöker om och jämför företagslån via Lendo får du även förslag på vilken ränta de olika bankerna och långivarna kan erbjuda dig. Räntan bestäms efter att de har granskat din individuella ansökan.

Ansökan sker genom att du fyller i ansökan digitalt på deras hemsida, det tar ca. 2 min. Sedan samlar Lendo de erbjudanden som finns tillgängliga från upp till 17 olika långivare, sen kan du bestämma vilken som passar ditt företag bäst.

Lendo privatlån

När du ansöker om privatlån via Lendo görs en förfrågan till deras 35 olika samarbetspartners inom bank och långivning. Det innebär att du endast behöver göra en UC förfrågan men ändå får svar ifrån flera olika långivare. Du ansöker snabbt och smidigt via Lendos hemsida och får därefter erbjudanden från deras samarbetsparters. Eftersom Lendo endast är förmedlare fastställs räntan när din ansökan har hamnat hos någon av deras samarbetspartners. Räntan bestäms individuellt utefter dina ekonomiska förutsättningar.

För att kunna låna pengar via Lendo finns vissa grundkrav, dessa är:

  • Du skall minst vara 18år.

  • Du skall vara bosatt och folkbokförd i Sverige i minst ett år.

  • Du skall en fast inkomst från arbete eller pension.

  • Du skall ha en årsinkomst om minst 110 000kr.

  • Du skall ha varit skuldfri i 6 månader från Kronofogden.

Du kan även ansöka om ett lån om du har ett vikariat, du måste dock ha minst 6 månader kvar av din anställning. Kraven är inte fastställda av Lendo utan av deras samarbetspartners och därför inget de kan påverka.

Vad tycker andra om Lendo?

Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst inom bank och långivartjänster. Många har ett stort förtroende för tjänsten eftersom den är så välkänd. Tidigare användare av tjänsten upplever att Lendos hemsida är lätt att navigera och ansökningsprocessen är snabb och smidig. De som testat Lendos låneansökan upplever att man kan känna sig trygg med de banker och långivare som de samarbetar med. Det är också enkelt att tacka nej till ett låneförslag efteråt, utan att man behöver ta emot telefonsamtal eller mail i efterhand. Förutom detta har Lendo generösa öppettider för sin kundtjänst samt är enkla och snabba att få tag i.

Hur kommer jag i kontakt med Lendos kundtjänst?

Lendo besvarar dina frågor inom 24 timmar på helgfria vardagar. Deras öppettider är måndag-torsdag kl. 08:00-20:00, fredagar kl. 09:00-17:00 samt lördag- söndag kl. 10:00- 14:00. Du når dem via mail: kundtjanst@lendo.se eller telefon: 0771-131310.

Omdömen

Skriv ett omdöme
Denna artikel uppdaterades den 18 juli 2024