Loanstep: Vad är det, hur man ansöker och granskar

Loanstep: Vad är det, hur man ansöker och granskar

Vad är Loanstep?

Loanstep ägs av SBL Finans, org.nr: 556933-0961. Genom varumärket Loanstep verkar SBL Finans som låneförmedlare och för samman långivare och låntagare som ansluter sig till investeringsplattformen savelend.se.

Loanstep vet att nöjda kunder är återkommande kunder, därför är deras vision att skapa varaktiga relationer med sina kunder. De vill inte bara lyssna på vad deras kunder har att säga utan också använda sina åsikter för att förbättra sina tjänster. Ett resultat av detta är att de erbjuder smarta ekonomiska tips som kan fungera som en guide för att öka kundernas medvetenhet och därmed få en bättre förståelse för deras privata ekonomi.

Loanstep.se ägs av SBL Finans AB och är ett registrerat konsumentkreditinstitut med tillstånd från Svenska Finansinspektionen att lämna och förmedla konsumentkrediter.

Vilka tjänster erbjuder Loanstep?

De hjälper sina kunder genom att ordna lån från långivare.

Låna pengar av oss

Vem kan låna pengar hos Loanstep?

De vill erbjuda alla samma möjlighet att återhämta sig under en svår ekonomisk period i livet. Men trots detta ställer de krav som kan variera mellan låntagare eftersom låneansökan alltid bedöms individuellt och enligt låntagarens ekonomiska situation. Om kreditupplysningen inte ger tillräckligt mycket information gör Loanstep en individuell bedömning. Det innebär att om man har en ordnad ekonomi vid låneansökan bör det inte vara några problem att få ett låneavtal, men har man betalningsanmärkningar krävs en individuell bedömning av oss.

Hur görs den individuella bedömningen?

Loanstep gör en individuell bedömning av dig som låntagare, det betyder att informationen de fick från kredituppgifterna inte räcker för att de ska kunna fatta ett beslut. De tittar på några punkter när de gör den individuella bedömningen:

  • Din inkomst bör vara 150 000kr/år eller mer.
  • Du bör inte ha några betalningsförelägganden eller aktiva skulder hos Kronofogden. (Observera att om du har en betalningsanmärkning behöver det inte betyda att du kommer få avslag. Dina förutsättningar för att få ett beviljat lån ökar ju äldre betalningsanmärkningen är. Vi ser gärna att den är äldre än 12 månader).

Trots dessa punkter är du alltid välkommen att ansöka om du får lån. Det är gratis att ansöka. Om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta deras kundtjänst.

Vad kostar det att låna pengar hos Loanstep?

Alla lån med Loanstep har räntor och avgifter, men du kan få en rabatt om du betalar tillbaka lånet i förväg för deras kortfristiga lån.

Lån på 15 000 kr och uppåt har alltid räntor och avgifter och de erbjuder för närvarande inte rabatter där.

Kontakta dem för mer information om räntor och avgifter.

Vad är ett korttidslån?

Ett kortfristigt lån med Loanstep innebär att du lånar pengar och betalar tillbaka dem inom 14 dagar. Du kan för närvarande ta ett kortfristigt lån på högst 5000 kr gratis. Efter de 14 dagarna kostar lånet ca. 1795 kr för fem månader.

Vad är räntan hos Loanstep?

Beroende på hur mycket du ska låna och om du skall ta ett korttidslån eller inte läggs räntan upp olika. Du får ett förslag i din ansökan.

Hur ansöker man om lån via Loanstep?

Du ansöker om att låna pengar direkt online. I ansökan får du välja på om du vill ha ett korttidslån om max 5000 kr eller ett långtidslån på mellan 15 000 - 25 000kr. Deras kortfristiga lån har 5 månader, men är gratis om de betalas tillbaka inom 14 dagar. Deras långfristiga lån har en återbetalningsperiod på 24 månader.

När du valt belopp och loggar in med ditt BankID görs en automatisk första kreditupplysning. När denna godkänts går du vidare till nästa steg och berätta kort om din ekonomiska situation, varefter de gör en manuell kontroll av din låneansökan.

Hur mycket kan man låna hos Loanstep?

De erbjuder sina kunder att låna pengar upp till 25 000 kr. Du kan välja mellan beloppen: 3000kr, 5000kr, 15 000kr och 25 000kr.

Hur snabbt får jag pengarna?

Om du skickar in din ansökan vardag innan 12:00 får du besked redan samma dag och om din låneansökan blir godkänd är pengarna på ditt konto senast klockan 17:00. Ansöker du på en eftermiddag eller helg får du svar så snart som möjligt och pengarna på kontot nästkommande vardag, förutsatt att sin ansökan blir godkänd.

Kan jag betala tillbaka lånet när jag vill?

Ja. Du kan logga in på hemsidan och välja fliken ”återbetala lånet”. Då betalas skulden av inför nästkommande autogiro-dragning.

Vad händer om jag inte kan betala av mitt lån?

Detta kan innebära att du inte får låna av dem i framtiden. Du bör alltid kontakta dem om det finns en risk att du inte kommer att kunna betala tillbaka lånet. De gör sitt bästa för att hjälpa dig att hitta en lösning.

För långtidslån tillkommer dröjsmålsränta på det obetalda beloppet, efter två missade delbetalningar går lånet till Kronofogden.

Kan jag förlänga mitt lån?

Nej. På grund av ny svensk lagstiftning har Loanstep valt att ta bort möjligheten att förlänga och istället sätta standardperioden för alla våra kortfristiga lån till 150 dagar. Om du vill återbetala lånet under en kortare period än 150 dagar och samtidigt använda dina rabatter på upp till 78% (gäller endast kortfristiga lån) kan du enkelt och smidigt återbetala lånet i förväg genom att logga in till "mitt konto" på deras hemsida och välja "Återbetal lånet".

Tar ni en kreditupplysning när jag ansöker om ett lån hos er?

JJa. De gör alltid kreditinformation när de ansöker om ett lån. Detta för att de ska kunna bedöma om deras långivare kan bevilja lån eller inte. I vissa fall görs förutom kreditupplysningen även individuella bedömningar.

Kontakt

Hur kontaktar jag kundtjänst?

Du kan välja om du vill chatta, mejla eller kontakta dem per telefon. För chatt, se deras webbplats. För att nå dem via mail: info@loanstep.se eller telefon: 026- 222 28 38.

Adress:

Kammakargatan 7

111 40 Stockholm


Skriv ett omdöme
Denna artikel uppdaterades den 18 maj 2024