Monetti – Låna 2 000 till 20 000 kr: allt du behöver veta

Monetti – Låna 2 000 till 20 000 kr: allt du behöver veta

Om du är i behov av att snabbt och smidigt låna en mindre summa pengar kan den här artikeln vara för dig. Vi förstår att det kan vara svårt att hitta en långivare som passar dina behov när det finns så många olika alternativ! Vi har granskat Monetti: ett mindre kreditbolag.

Monetti grundades år 2006 och ingår i Folkefinansgruppen. Folkefinansgruppen har licens för att få bedriva finans- och kreditbolag samt står under Finansinspektionens tillsyn i både Sverige och Norge. Monettis vision är att erbjuda sina kunder finansiella tjänster som inte erbjuds av storbanker. Idén är att erbjuda mindre krediter till bättre villkor. De vill bidra till bättre upplevelser för kreditkunder genom att tillhandahålla flexibla och smidiga lån vid temporära ekonomiska behov. Monetti har som mål att vara så tydliga som möjligt i sin information till sina kunder. Därför anger de alltid priser för låneerbjudanden i kronor och effektiv ränta.

Hur mycket pengar kan jag låna från Monetti?

Monetti erbjuder två olika typer av lån upp till 20 000kr: Flexilån och Monettilån. Med ett flexilån ges du möjlighet att ansöka om ett kreditbelopp. Då betalar du endast för den kredit du utnyttjat och inget för den outnyttjade krediten. Du ansöker om ett kreditbelopp via Monettis hemsida och när du fått den beviljat sätter de över pengarna på det konto du har angett i ansökan. Den outnyttjade krediten på ditt Monettikonto kan du välja att använda när du själv vill, det innebär att du själv kan välja när och om du tar ut kreditbeloppen. Monetti flexilån är ett enkelt lån där du bara behöver ha tillgång till en dator, telefon eller surfplatta, och internet såklart! Monetti flexilån passar dig som:

 • Behöver låna pengar upp till 20 000kr

 • Vill låna pengar utan säkerhet

 • Själv vill bestämma över vilket belopp du tar ut (inom det beviljade beloppet).

 • Själv vill välja när du tar ut pengar inom det beviljade beloppet.

Den andra typen av lån som Monetti erbjuder är Monettilånet. Det är ett lån som kan liknas vid traditionella sms-lån. Du kan ansöka om ett lån upp till 20 000kr via telefon, sms eller deras hemsida. Du ansöker med hjälp av e-legitimation eller BankID. Monettilån är ett snabbt lån utan komplicerade ansökningsprocesser och passar dig som behöver pengar snabbt och enkelt.

Båda typer av lån sköter du via ditt inlogg på Monettis hemsida. Via ”mina sidor” kan du se ditt lånebelopp, göra uttag och annat nödvändigt. 

När får du pengarna på kontot?

Det kan variera beroende på vilken bank du har. Men Monetti betalar ut pengar till ditt konto enligt följande: Om du ansöker om lån en helgfri vardag före kl. 13.00 överför Monetti pengarna till ditt konto mellan 15.00 och 17.00 samma dag. Om du dock ansökt och fått beviljat ditt lån en helgfri vardag efter kl. 13.00 sätts pengarna in på ditt konto under nästkommande bankdag. Ansöker du en fredag efter kl. 13.00 eller under en helgdag, kommer Monetti överföra pengarna först på måndag till ditt bankkonto.

Vem kan låna pengar av Monetti?

Monetti ställer vissa krav på sina kunder. De krav du behöver känna till för att kunna låna pengar hos Monetti är följande:

 • Du skall vara över 18 år

 • Din inkomst skall vara taxerad i Sverige

 • Du skall vara folkbokförd i Sverige

 • Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden

Monetti tar inte kreditupplysning via UC, utan använder sig av Bisnode. Detta innebär att du kan känna dig trygg med att ditt lån hos Monetti inte kommer att påverka din kreditvärdighet om du någon gång skulle söka lån hos någon av de större långivarna och bankerna. Det beror på att de större långivarna och bankerna oftast använder sig av UC som kreditupplysningstjänst.

Vad kostar det att låna pengar hos Monetti?

Det kostar inget att ansöka om att låna pengar hos Monetti, men de tar ut en ränta för det lånade beloppet. Lånar du pengar via Flexilån betalar du endast ränta på beloppet du har använt, inte på hela det beviljade beloppet om du inte använt allt. De har en effektiv ränta med avbetalning beroende på hur mycket du lånar och över hur lång tid. Förutom detta har Monetti en uppläggningsavgift som tas ut när du ansökt och får beviljat lån, en uttagsavgift som dras varje gång du gör ett uttag, samt aviavgifter.

Fördelar och nackdelar med Monetti

Vi har listat några viktiga fördelar för dig som funderar över att låna pengar via Monetti!

 • En trygg långivare som står under Finansinspektionens tillsyn
 • Erbjuder en högt lånebelopp utan säkerhet
 • Erbjuder en lång återbetalningsplan
 • Använder sig av Bisnode som kredittjänst istället för UC, vilket gör att din ansökan inte påverkar din kreditvärdighet då du söker lån hos större banker och långivare.
 • Snabba utbetalningar
 • Enkel ansökan, enda som behövs är en enhet med internet
 • En tillgänglig kundtjänst alla dagar i veckan

Nackdelar vi kan se med Monetti är att de tar ut avgifter utöver räntan på lånet i form av: uppläggningsavgift, aviavgift och uttagsavgifter.

Vad tycker andra om Monetti?

Monetti har en väldigt enkel låneansökan. Via deras hemsida ansöker du direkt om ett flexilån eller monettilån beroende på vilket behov du har. Det går att känna sig trygg med att låna pengar via dem eftersom de står under finansinspektionens tillsyn. Deras kundtjänst uppskattas då de går att nås både via telefon och mail måndag – söndag.

Hur kommer jag i kontakt med Monettis kundtjänst?

Öppettider 

Måndag - fredag 08:00 - 18:00 

Lördag 10:00 - 15:00 

Söndagar samt helgdagar 10:00 - 15:00

Telefon 

08 588 581 00

E-post

info@monetti.se

Adress 

Götgatan 78
118 30 Stockholm

Postadress 

Folkefinans AS Norge Filial Sverige Box 4285
102 66 Stockholm

Org. nummer: 516404-7044

Omdömen

Skriv ett omdöme
Denna artikel uppdaterades den 18 maj 2024