MoneyGo: Vad det är, hur man ansöker och granskar

MoneyGo: Vad det är, hur man ansöker och granskar

Vad är Moneygo?

Vi är ett svenskt finansbolag som grundades 2010 med visionen om att erbjuda förmånliga lån på ett okomplicerat sätt när behovet av pengar uppstår. Vi erbjuder våra kunder att låna mellan 5000-200 000kr. MoneyGo står under tillsyn av Finansinspektionen.

Låna via Moneygo

Hur mycket pengar kan jag låna?

Via oss på Moneygo kan du låna mellan 5000 - 200 000kr, du bestämmer själv beloppet.

Till vilken ränta kan jag låna via Moneygo?

Vi erbjuder våra kunder en ränta mellan 5,8% - 19,8%.

Vad kostar det att låna via Moneygo?

Vi är stolta över att inte ha några dolda avgifter. Lånar du mellan 30 001-200 000kr betalar du en uppläggningsavgift på 475 kr, lånar du mindre utgår uppläggningsavgiften. En administrationsavgift på 20-30 kr tillkommer.

Skulle du mot förmodan missa någon av dina återbetalningar tillkommer en påminnelseavgift á 60 kr samt en förseningsavgift á 150 kr.

Hur ansöker jag om ett lån via Moneygo?

Du ansöker direkt på vår hemsida. Genom att klicka på ”ansök nu” i vår huvudmeny och fylla i dina uppgifter, skickas en kostnadsfri förfrågan till oss på MoneyGo. Vi återkommer till dig så snart som möjligt med ett låneförslag och avtal.

Vad krävs för att få låna pengar från Moneygo?

Våra grundkrav är att du skall vara myndig, folkbokförd i Sverige samt ha en taxerad inkomst om lägst 115 000 kr. Utöver det skall du vara skuldfri hos kronofogden och utan betalningsanmärkningar. Vi gör alltid en individuell bedömning vid ansökan, vilken bland annat baseras på upplysningen som görs hos UC.

Vart kan jag hitta Moneygos villkor?

Här hittar du våra villkor.

Kostar det något att ansöka om ett lån via Moneygo?

Nej, det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån hos MoneyGo.

Hur gör jag när jag ska börja återbetala?

När du lånar pengar hos oss på MoneyGo får du själv välja återbetalningstid. Vi erbjuder våra kunder att betala tillbaka sitt lån på upp till 180 månader. Baserat på hur många månader du väljer att lägga upp ditt lån på, ges ett lägsta belopp som du skall betala varje månad. Om du vill minska återbetalningstiden kan du betala in ett högre belopp för att på så sätt förkorta tiden. Det är även möjligt att göra extra inbetalningar när du vill. Kontakta oss om du vill ändra ditt återbetalningsbelopp.

Låneskydd

Vad är låneskydd?

Vi vill att du ska känna dig trygg när du lånar pengar via oss på MoneyGo, därför erbjuder vi dig som kund möjligheten att frivilligt teckna vårt låneskydd. Låneskyddet är en försäkring som betalar din månadskostnad i upp till 12 månader om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven i mer än 30 dagar till minst 50 %. Försäkringen gäller även vid dödsfall på grund av olycka och betalar då hela skulden (upp till 50 000kr). Försäkringen täcker även din månadskostnad om du är ålderspensionär, förtidspensionär, sjukpensionär eller egenföretagare och tvingas att på inrådan av läkare vistas på sjukhus eller annan ort i mer än fem dagar.

Du kan när som helst välja att säga upp låneförsäkringen. Observera att du har betalningsansvar fram till nästa aviförfallodag.

Vad kostar låneskyddet?

Du betalar 0,37% av ditt lånebelopp varje månad eller lägst 35kr. Har du exempelvis lånat 15 000kr betalar du 56 kr per månad för ditt låneskydd.

Finns det några krav för att få teckna ett låneskydd?

Ja. För att kunna teckna försäkringen hos oss på MoneyGo måste du vid tillfället uppfylla följande krav:

  • Du skall ha en godkänd låneansökan hos MoneyGo.
  • Du skall vara minst 18 år, svensk medborgare och bosatt i Sverige.
  • Fullt arbetsför, frisk och vid god hälsa.
  • Ha en tillsvidareanställning hos en och samma arbetsgivare. Din tillsvidareanställning skall ha pågått i minst tre månader och vara fri från varsel eller risk för uppsägning.
  • Du skall vara ansluten till svensk försäkringskassa samt inskriven och ansluten till en A-kassa.

Hur anmäler jag en skada via låneskyddet?

Om olyckan skulle vara framme är det viktigt att du anmäler skadan korrekt. På vår hemsida hittar du två olika blanketter för anmälan: Skadeanmälan låneskydd samt skadeanmälan dödsfall. Beroende på ditt fall väljer du den av blanketterna som överensstämmer med din olyckshändelse.

Ladda ner blanketten, skriv ut och fyll i. Posta den senast till adressen nedan:

Solid Försäkring
Box 22151
250 23 Helsingborg

Har du frågor som rör din skadeanmälan?

Kontakta Solid försäkring:

Telefon: 042-450 33 46
E-post: laneskydd@solidab.se
Fax: 042-450 33 82

På vår hemsida under fliken ”låneskydd” hittar du mer information och blanketter.

Säljfinans

Vad innebär säljfinans via Moneygo?

Vi gör det möjligt för dig att erbjuda dina kunder att betala mot faktura och delbetala. Delbetalning är en tjänst som bidrar till ett högre snittkvitto, studier visar att det kan vara så mycket som 50-100% högre än andra betalsätt! Du tjänar på merförsäljningen och kan därav göra fler och bättre affärer.

Utöver delbetalning kan MoneyGo erbjuda dig och ditt företag andra betallösningar, exempelvis kampanjer liknande ”Köp nu betala nästa år!”.

Vår idé är att erbjuda våra kunder smarta och smidiga lösningar så att deras företag kan blomstra. Våra tjänster fungerar lika bra i mobilen, i din butik som på internet så det är upp till dig att välja i vilka försäljningskanaler du vill effektivisera din försäljning med säljfinans via MoneyGo.

Därför ska du välja säljfinans via Moneygo:

  • Det är smidigt att komma igång, allt som krävs är en internetuppkoppling
  • Inga löpande abonnemang- eller startkostnader
  • Du får betalt dagen efter och din kund får hem sin faktura i lugn och ro
  • Vi erbjuder skräddarsydda lösningar baserade på just din bransch och situation

Hur kontaktar jag kundtjänst?

Telefon: 042 – 300 91 00
Öppettider: mån-fre, kl. 10:00 – 17:00
Lunchstängt: 12:00 – 13:00

E-post: info@moneygo.se

Postadress: MoneyGo AB
Box 1061
251 10 Helsingborg


Skriv ett omdöme
Denna artikel uppdaterades den 18 maj 2024